Basiliek van Lisieux

Wanneer u een bezoek brengt aan Normandië, dan gaat u al gauw merken dat er een hoop bezienswaardigheden zijn. Er zijn de wereldberoemde zaken zoals de Mont Saint-Michel en de kliffen bij Ètretat. Echter, er zijn ook vele kleine parels. Het stadje Lisieux en eigenlijk vooral de basiliek dewelke men kan vinden in deze stad zijn een voorbeeld van zo’n parel. Vooral bedevaarders zullen dit oord kennen. Na Lourdes is Lisieux het tweede belangrijkste bedevaartsoord – goed voor 700.000 bezoekers per jaar aan de basiliek.

Basiliek van Lisieux

Geschiedenis onthouden we u. Indien u geïnteresseerd bent in het verhaal rondom de basiliek in Neoromaans-Byzantijnse stijl, dan raden we u aan om ergens een reisgids te huren/kopen. In dit geval is het voldoende om te melden dat de basiliek een streling voor het oog is.

Ligging

Lisieux ligging

We zeggen niet dat het noodzakelijk is om 100 km te rijden om speciaal de basiliek te aanschouwen. Wel kan het zo zijn dat u een tussenstop maakt in het stadje Lisieux. Als u dan toch in de buurt passeert (bijvoorbeeld op weg van Rouen naar Caen), dan loont het zeker de moeite om een kleine omweg te maken. In Normandië kan men tientallen van dergelijke steden opsommen. Ook bijvoorbeeld Les Andelys is een voorbeeld. Veel valt er niet te beleven, maar een bezoekje brengen kan geen kwaad.