Een vakantie in Normandië

De meeste mensen die een citytrip of weekendje willen ondernemen kijken meteen naar grootsteden. Dat, dat niet altijd noodzakelijk is bewijst de regio Normandië in het noordwesten van Frankrijk. Zelfs voor een korte citytrip van slechts enkele dagen is het perfect doenbaar om met de auto naar Normandië af te reizen. Daarnaast beschikt Normandië over alles wat u nodig heeft om uw bezoek tot een uiterst geslaagde vakantie te maken. Er werd gedurende enkele jaren erg veel geld geïnvesteerd in de toeristische infrastructuur van Normandië en dat werpt vandaag de dag absoluut haar vruchten af. Natuurlijk mag men ook niet vergeten dat gewoonweg een prachtige regio is. Prachtige natuur, een woelige geschiedenis en hedendaags charmante dorpjes zijn de troeven van deze regio. De hoofdplaats van Hoog-Normandië – Rouen – ligt op zo’n 280 kilometer van Brussen en na 477 kilometer bereikt men de hoofdplaats van Laag-Normandië, Caen. Dus slechts enkele uren rijden met de wagen en een weekend Normandië is in zicht. In dit artikel wat algemene informatie.

kliffen van Etretat

Woelige oorlogsgeschiedenis

De kans is groot dat uw citytrip naar Normandië in het teken zal staan van de Tweede Wereldoorlog. Toegegeven, er zijn dan ook heel wat plaatsen die u aan deze verschrikkelijke tijd doen herinneren. Normandië staat wat dat betreft natuurlijk vooral bekend omwille van de landing van de geallieerden op D-Day. Ook vandaag de dag komt de geschiedenis nog steeds op verschillende plaatsen tot leven. De invasiestranden in Normandië lokken jaarlijks heel veel bezoekers en ook de Amerikaanse begraafplaats is er eentje om stil van te worden. Daarnaast is ook een bezoekje aan de Sainte-Mère-Eglise waar op de nacht van 5 op 6 juni 1944 maar liefst 5.000 soldaten uit een vliegtuig sprongen de moeite waard. Een hotel boeken in Caen raden we aan indien het bezoeken van de oorlogsmonumenten op de agenda staat. Het is de ideale uitvalsbasis om Laag-Normandië te bezoeken.
begraafplaats

Bezienswaaridgheden

Wilt u, uw citytrip niet volledig in het teken laten staan van de Tweede Wereldoorlog en wilt u graag verder kennismaken met alles wat deze indrukwekkende regio u te bieden heeft? In dat geval dient u beslist ook de Mont Saint Michel op uw verlanglijstje te plaatsen. Dit rotsachtige schiereiland met z’n trapstraten is uitsluitend voor voetgangers toegankelijk en telt 43 permanente inwoners. Wanneer u het schiereiland gaat bezoeken loont het ook absoluut de moeite om even in de omgeving op een mooi uitkijkpunt halt te houden. We verzekeren u dat het uitzicht op de Mont Saint Michel werkelijk fantastisch is. Het hoeft geen betoog dat dit één van de best gekende bezienswaardigheden is van de regio. Echter, er valt een hoop meer te beleven.
De Mont Saint Michel in Normandië

Regio Rouen zijn er bijvoorbeeld de tuinen van Giverny, het Charmante havenstadje Honfleur en de kliffen van Etretat. Deze twee laatste zijn trouwens te bereiken via de Brug van Normandië, een bezienswaardigheid op zich. Een gigantische brug overspant de Seine. Best indrukwekkend en het passeren van een tolhuisje waard indien toch die richting uit wordt gereden. Iets lager (in Laag Normandië) vindt men dan weer Caen, de Basiliek van Lisieux, de invasiestranden en de Mont Saint Michel. Idealiter bezoekt men beide delen tijdens een vakantie (met verschillende hotels/campings als uitvalsbasis). Indien het een weekend betreft (2 dagen), dan is het interessant om een keuze te maken tussen Laag- of Hoog-Normandië. Een ander weekendje kan dan worden gespendeerd aan het andere deel.

Weekend Normandië – informatie

Het mag duidelijk zijn dat een weekend naar Normandië absoluut de moeite waard is. Voor meer Normandië bezienswaardigheden verwijzen we u door naar het menu aan de rechterkant. Aan de hand van deze stadjes en/of bezienswaardigheden (dit kunnen tuinen, kerken, uitzichten en meer zijn) is het mogelijk om uw weekend in Normandië te plannen. We proberen u ook informatie te verschaffen omtrent hotels in de regio. Op deze manier kunt u de kostbare tijd zo efficiënt mogelijk benutten.