Étretat en de kliffen

Wanneer uw verblijf niet ver gelegen is van Étretat (Hoog-Normandië) – of wanneer u een stad gaat bezoeken in deze richting – dan kan het zeker en vast geen kwaad om de kleine gemeente Étretat eens aan te doen. Met 1600 bezoekers en een oppervlakte van 4,1 kilometer behoort het niet tot de grootste steden, maar er valt wel wat moois te beleven.
Kliffen van Etretat

Bezienswaardigheden

De stad ligt tussen twee kliffen. De westelijke klif noemt Falaise d’Aval. Zachte klaksteen in combinatie met een wilde zee zorgen voor een mooi natuurverschijnsel. Net ernaast is de L’Aiguille (de naald) te bezichtigen. Een krijtrots van 70 meter hoog rijst uit het water. Via wat klimwerk is het mogelijk om deze rots te bestijgen. Een mooi panorama is dan ook de beloning. Naast het wandelpad kan men een golfterrein aanschouwen. Toegegeven, het is een unieke locatie om een spelletje golf te spelen. vaak staat er een stevig windje, dus dat zal wel voor een uitdaging zorgen.

Aan de ander kant van de stad vindt men wederom een rots (kleine kilometer wandelen langs het keienstrand en u bent er reeds). Ook deze kan men via trappen bestijgen. De Chapelle Notre-Dame de la Garde siert het uitzicht. Op deze klif heeft men een prachtig zicht over de stad en over de westelijke klif met de Falaise d’Aval. U staat vrij om nadien verder te wandelen langs de kliffen. Genieten van het uitzicht is daar de boodschap.

Het stadje zelf staat in het teken van toerisme. Veel eetgelegenheden, historische gebouwen en toeristenwinkeltjes kan men er vinden. Echter, vooral het natuurschoon is hier van belang.
Tips:

  • Aangeraden om er eens een tussenstop te houden. Een wandeling maken en de natuurwonderen aanschouwen kan geen kwaad.
  • Parkeergelegenheid staat goed aangeduid. 5 minuten wandelen van het centrum zijn er meer dan 100 gratis parkeerplaatsen. Aan de andere kant van de straat ziet u betaalde parkeerplaatsen. Op zonnige dagen kan het aardig druk zijn en dan is de kans op een gratis parkeerplaatsje miniem. Wat rondtoeren is dan de boodschap.

Kaart en afstanden

Kaart Etretat

Rouen: 91km
Dieppe: 83 km
Fécamp: 16km
Caen: 110 km
Le Havre: 28 km
Honfleur: 47 km

Hotel boeken in Étretat?

Indien het de bedoeling is om gedurende het weekend Normandië zaken te bezoeken, dan raden we aan om een daguitstap te plannen richting de kliffen van Étretat. Dit kan bijvoorbeeld op doorreis of op de terugweg. Een hotel boeken in Rouen is een beter idee. Deze grootstad is een bezienswaardigheid op zich en ligt veel centraler. Een mogelijke daguitstap is dan bijvoorbeeld Honfleur, Deauville en Etretat combineren. Er zijn mogelijkheden genoeg.