Honfleur, een charmant havenstadje

Gelegen in de regio Laag-Normandië (departement Calvados). De gemeente wordt in vele toeristengidsen besproken en telkens kunnen we lezen dat het een absolute noodzaak is om Honfleur te bezoeken. De artistieke en culturele authenticiteit, de charmante straatjes en de diversiteit van monumenten maken van Honfleur een van de drukst bezochte steden van Frankrijk. Met andere woorden: bij mooi weer zijn alle stoelen van de terrasjes bezet en is het als het ware mogelijk om over de hoofden te wandelen. Dit nemen we er natuurlijk graag bij.
Honfleur haven

Er valt een hoop te beleven in Honfleur. Een echt grote stad is het niet en bijgevolg kunt u door middel van een kleine wandeling alles verkennen. In eerste instantie is er natuurlijk de haven. Wat dieper in de stad vindt u er de winkeltjes alwaar men plaatselijke lekkernijen kan kopen. Ook onder andere de kerken, traditionele gebouwen en horecagelegenheden langs de haven kunnen worden gezien als bezienswaardigheden. De geschiedenis en informatie rondom deze gebouwen kunt u het best opzoeken in een reisgids. Een exemplaar huren in de bibliotheek en dan meepakken op weekend is een goed idee indien de geschiedenis en informatie u interesseert.

Ligging
Honfleur aan de Seine

Net zoals Giverny (tuinen van Monet) en Les Andelys ligt Honfleur aan de Seine en ook vlakbij Rouen (hoofdstad van Hoog-Normandië en tevens de grootste stad van Normandië). De brug van Normandië verbindt trouwens Honfleur met Le Havre. De brug is een aardig kunstwerk en kan genomen worden om het stadje Etretat te bezoeken. Aldaar vindt u de beroemde kliffen (zie menu aan de rechterkant). Honfleur ligt aardig centraal en een hotel boeken in Honfleur is dan ook een verstandige zet indien het de bedoeling is om de  regio te verkennen.