Hotel in Normandië kiezen

Normandië wordt aanzien als één van de op toeristisch vlak belangrijkste gebieden van noordwest Frankrijk. Belangrijke bezienswaardigheden als de Mont-Saint-Michel, Honfleur en uiteraard ook de landingsplaatsen van D-Day zorgen er voor dat ieder jaar opnieuw heel wat mensen van over de hele wereld naar deze regio komen afgezakt. Normandië heeft er de voorbije jaren ook terecht voor gekozen om haar toeristische infrastructuur aanzienlijk uit te breiden. Tegenwoordig is ieder type vakantieganger van harte welkom in deze regio dat niet langer uitsluitend beschikt over eenvoudige hotels. Ook wie op zoek is naar een beetje meer luxe en comfort zal ongetwijfeld een hotel vinden dat probleemloos zal weten te voldoen aan de verwachtingen.

Hotels in Normandië hebben de reputatie niet zo goedkoop te zijn. Op zich geldt dat voor de hotels uit alle toeristische regio’s, in het bijzonder in een land als Frankrijk, maar anderzijds moeten we toch stellen dat de kostprijs aanzienlijk lager ligt in vergelijking met de regio’s in het zuiden. Dit zorgt er voor dat Normandië een toegankelijke regio is, ook wanneer u niet veel geld heeft uit te geven aan uw volgende vakantie. Hetzelfde geldt voor studenten. Ook studenten die graag Normandië willen ontdekken beschikken over verschillende, betaalbare mogelijkheden om te overnachten. Denk hierbij aan hostels, maar ook aan heuse jeugdherbergen.

Hotel in Rouen

Een interessante plaats om een hotel te boeken is Rouen. Dit is de hoofdplaats van Hoog-Normandië en dankzij de centrale ligging kan het hotel dan dienst doen als uitvalsbasis. Enerzijds is Rouen een prachtige stad en anderzijds valt er in de omgeving een hoop te beleven.

Hotel in Caen

Caen is dan weer de hoofdplaats van Laag-Normandië en ook hier kan men spreken van een centrale ligging. In de buurt valt een hoop te beleven. In eerste instantie denken we aan de invasiestranden, maar ook de basiliek van Lisieux, het havenstadje Honfleur en de Mont Saint-Michel liggen in de buurt.

We raden je aan om een hotel te boeken in één van deze grootsteden. Indien rust je meer aanspreekt, dan zijn er voldoende alternatieven. Neem het aanbod eens door, boek een gezellig hotelletje en binnenkort kun je dan zelf beginnen met het verkennen van Normandië.