Hotel in Rouen: Hôtel de l’Europe

Wanneer u van plan bent om een weekendje af te zakken naar Normandië, dan is het belangrijk om eerst te kijken waar het hotel precies moet liggen. Indien het de bedoeling is om de trip te richten op de invasiestranden, dan is Caen de aanbevolen plaats om te overnachten. Het is namelijk de hoofdstad van Laag-Normandië en de afstand naar de stranden is aanzienlijk kleiner dan wanneer u in Rouen zou overnachten. Rouen is dan weer de hoofdstad van Hoog-Normandië en is tevens een aanbevolen plaats om te vertoeven .
Rouen by night

Ideaal als uitvalsbasis om dan vooral de streek rondom Rouen te verkennen. Denk dan onder andere aan de tuinen van Monet, de kliffen van Etretat en Honfleur. Ook Rouen zelf bezit vele bezienswaardigheden en is zeker een bezoek waard. Verder kunt u er ook shoppen (best een lange winkelstraat) en genieten van de Franse keuken. ‘s Avonds zijn er ook veel uitgaansmogelijkheden. Normandië verkennen doet u het best door eerst een hotel te boeken in Rouen en twee dagen later zak je dan af richting Caen. Op deze manier is het mogelijk om zowel Hoog- en Laag-Normandië te ontdekken. Indien het eerder een korte vakantie in Normandië wordt, dan is het mogelijk om de volgende keer het andere deel te bezoeken. Normandië is best groot en qua daguitstappen zullen er keuzes moeten worden gemaakt.

Indien een hotel wordt gezocht in Rouen, dan kan men opmerken dat het aanbod best groot is. In dit artikel bespreken we het hôtel de l’Europe. De enige reden waarom er een artikel speciaal voor dit hotel wordt geschreven, is simpel: het hotel werd getest en goed bevonden en het kan u helpen bij een zoektocht naar een passend hotel in Rouen. Enkele weetjes:

  • Het hotel ligt eigenlijk pal in het centrum, vlakbij de markt. Dit impliceert ook dat de parkeergelegenheid best schaars is. Er zijn ondergrondse parkings in de buurt, maar het is interessanter om de wagen achter te laten langs de Seine. Daarna gewoon te voet over de ‘Pont Jeanne d’Arc’ richting het hotel. Gratis parkeerplaats en 5 minuutjes wandelen tot aan de ingang van het hotel. Via de hoofdweg kunt u dan meteen de stad uitrijden richting andere bezienswaardigheden – met als opdracht: Normandië verkennen.
  • Wanneer u een plannetje hebt van Rouen (dit kunt u in het hotel of in het bureau van toerisme verkrijgen), dan kunt u de stadswandeling beginnen aan uw hotel. 50 meter verder staat u in de winkelstraat en aan de bijhorende markten.
  • ‘ s Morgens kunt u zich door middel van het ontbijt in buffetvorm voorzien van de nodige energie.

Hotel Rouen direct boeken

Bekijk onderstaande aanbieding eens en misschien is het hotel wel iets voor jullie. Indien niet, dan zijn er nog tientallen andere hotels beschikbaar in Rouen en in de regio. De ligging van het hotel kun je gemakkelijk bekijken door eens op ‘toon kaart’ te klikken.
hotel boeken