Les Andelys

In Normandië valt een hoop te bezoeken. Er zijn vele grote steden en ook aan bezienswaardigheden geen gebrek. Wanneer u slechts enkele dagen te besteden hebt, dan is het belangrijk om uw tijd efficiënt te besteden. Indien u logeert in Rouen, dan kan een uitstapje naar de tuinen van Monet in Giverny interessant zijn. De afstand tussen Rouen en Giverny bedraagt een kleine 70 kilometer. Op de heen- of terugweg kan een tussenstop gemaakt worden in Les Andelys. De overblijfselen van het kasteel op de heuvel in combinatie met een mooi zicht over de stad Les Andelys en de kronkeling in de Seine zijn eigenlijk de enige bezienswaardigheden van deze stad, maar naar onze mening het perfecte scenario voor een romantische picknick.

Les Andelys

Dus met andere woorden: passeert u ergens in de buurt van Les Andelys, dan kan een tussenstop maken geen kwaad. Zoals u ziet op onderstaande kaart ligt het ongeveer tussen Rouen (hoofdplaats hoog-Normandië) en Giverny (waar men dus de tuinen van Monet kan aanschouwen).

kaart ligging Les Andelys en Giverny

Hotel in Les Andelys?

Het is interessanter om een hotel in de regio van Rouen te boeken. Dit is de hoofdplaats van de regio en er valt meer te beleven. De plaats ligt centraler en dus meer geschikt voor daguitstappen. Les Andelys en de tuinen van Monet in Giverny (Vernon) kunnen dan deel uitmaken van dergelijke daguistap. Aan hotels trouwens geen gebrek in de regio. Wij raden alvast volgend hotel aan: Hôtel de l’Europe in Rouen. Neem even een kijkje en voor je het weet verken je de regio in levende lijve.