Rouen

Wanneer u van plan bent om een weekendje Normandië te doen, dan is het de bedoeling dat u eerst even kijkt wat er allemaal mogelijk is. Normandië is namelijk best groot en er valt een hoop te beleven. Rouen is één van de grootste steden en teven de hoofdplaats van Hoog-Normandië. Het is, naar onze mening, een zeer goede plaats om een hotel te boeken. Enerzijds heeft de stad zelf veel te bieden en anderzijds is de centrale ligging van Rouen in Hoog-Normandië ook een pluspunt indien u Normandië wenst te verkennen. Neem het artikel dus eens door en wie weet kuiert u binnenkort zelf door de straten van de stad.
Rouen

Rouen is een stad van ongeveer 400.000 inwoners en ligt langs de Seine. Een belangrijke havenstad en voor de toeristen veeleer een stad met een historische waarde. De brug ‘Pont Jeanne d’Arc’ doet reeds vermoeden dat de stad verbonden is met Jeanne d’Arc. Het was namelijk hier dat de vrouw op de brandstapel werd gegooid. Er is echter nog meer. De bezienswaardigheden zijn: kathedraal Notre-Dame, place du vieux marché, rue du gros horloge, de vakwerkhuizen, justitiepaleis, tuinen, kerken en meer. Het is een levendige stad en ook aan shopplezier is er geen gebrek. ‘s Avonds leeft de stad en kan er worden genoten van de plaatselijke lekkernijen. Via de hoofdweg kunt u meteen de baan op richting andere steden. Denk dan aan de bezienswaardigheden dewelke niet ver van Rouen liggen. Een selectie van bezienswaardigheden kunt u vinden in de rechterkolom. Even aanklikken en voor u het weet heeft u uw eigen citytrip naar Normandië geboekt.

Het is misschien ook interessant om uw verblijf in Rouen te combineren met een verblijf in Caen (hoofdplaats Laag-Normandië). De 2 hoofdplaatsen liggen zo’n 130 kilometer van elkaar verwijderd. Ook Caen is een historische stad waar veel te beleven valt en via Caen kan Laag-Normandië worden verkend. Denk dan aan uitstappen richting de invasiestranden, het wereldbekendeMont Saint-Michel, romantisch Honfleur of één van de tientallen andere bezienswaardigheden. Er kan natuurlijk ook op en af worden gereden, maar verlies van tijd en geld (tol) is dan iets om over na te denken.

Daguitstappen in de buurt van Rouen:

  • De tuinen van Monet in Giverny: natuurpracht op zijn best. 70 kilometer rijden.
  • Op weg naar Giverny kan men (na 40 kilometer) even halt houden in Les Andelys. De perfecte plek om een hapje te eten. Overblijfselen van een kasteel en een mooi uitzicht krijg je er gratis bij.
  • De kliffen van Etretat op zo’n 90 kilometer rijden. Charmant stadje bezoeken en een lange wandeling op de kliffen maken.
  • 47 kilometer ten zuiden van Etretat kan men Honfleur vinden. Toeristische trekpleister en een leuk havenstadje.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er valt veel meer te beleven In Normandië. Alles hangt natuurlijk af van de persoonlijke interesse.

Hotel in Rouen:

Daar Rouen een grootstad is, kan men opmerken dat er een groot aanbod is aan verblijfplaatsen. Van basic tot pure luxe. We raden u aan om het aanbod van onze partner eens te bekijken. Een gezellige hotel is Hotel l’Europa. Pal in het centrum van de stad en gratis parkeerplaats vlakbij (informatie hotel). Bekijk het aanbod eens en voor je het weet vertoef je zelf ergens in de hoofdplaats van de grootstad.